Anmeldelse

Calibanernes oprør

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skurken Aranea prøver på at slette slottet som sin grusomme hævn. Slette slottet? Jo, for bygningsværket befinder sig inde i en gigantisk harddisk, fuld af indre splid, som ikke gøres mindre af at den lovgivende forsamling, Storkabinettet, fungerer som en polsk rigsdag, hvor ingen hensigt kan være for skummel til at næres af mindst én gruppe repræsentanter.

Romanen, der er en selvstændig fortsættelse af "Verdens navle", har personificeret den digitale verdens begreber, og det er morsomt og opfindsomt - ikke mindst hvis man som læser på forhånd i det mindste har hørt om de mange it-udtryk. Som altså får en slags kød og blod i den monstrøse glas og stål-pralebygning, som fikst og næsten troværdigt er kopieret ind i det københavnske sydhavskvarters it-by, som kan findes på bogens egen hjemmeside, deliamedia.biz. Men lige ved siden af ligger den folkelige Sydhavn, hvor forfatteren voksede op. Så han kender det jordbundne kolonihavemiljø, hvor han stilsikkert har installeret gamle døvstumme Marietta, så hun med hjælp af den lille samurai, Han Zen, kan være forbindelsesleddet mellem de udvalgte børn Allan og Beatrice, der skal fra virkeligheden tilbage til supercomputeren for at redde den digitale tv-helt Delia Dobell, og . PYH! Der er godt nok meget at holde rede på! Men bogen er skrevet i et sprudlende og sikkert sprog, og der er system i galskaben, som helt sikkert vil appellere til gode læsere fra ti år og opefter.

På hjemmesiden kan man gå på opdagelse i it-templets løngange og være med til at lure Generalprocessoren og direktøren og alle andre, der ikke har ren strøm i kobberet.