Citat

"Mistrivsel opstår ikke fra den ene dag til den anden. Den kommer snigende. Og formår vi ikke at gribe børnene i tide, så vokser problemerne sig større. Min bekymring er, at mange af de børn, hvor forældrene udtrykker bekymring for deres trivsel i dag, ender med at få brug for psykiatrien, fordi pædagogerne omkring dem ikke har en chance for at imødekomme deres behov med de rammer, vi arbejder under i dag", siger BUPL-formand Elisa Rimpler.

BUPL vil afhjælpe mistrivsel med mere fællesskab og relationsdannelse i skole og sfo

Hver anden forælder til et barn i grundskolen vurderer, at deres barn kun i nogen grad, i mindre grad eller slet ikke trives, og hver femte har gentagne gange i løbet af de seneste tre måneder oplevet, at barnet var ked af at skulle afsted i skole. Det viser en ny undersøgelse blandt 1.179 forældre til børn i grundskolen foretaget af Epinion for BUPL.

"Vi skal som samfund blive langt bedre til at prioritere forebyggelse af mistrivsel via stærke fællesskaber, hvor vi også skruer ned for fokus på individets præstationer. Det kræver blandt andet, at pædagoger i skolen og sfo'en har tid nok til at arbejde intensivtS med relationsdannelse, og at der er pædagoger nok i sfo'er, klubber og fritidshjem til at understøtte alle børn", understreger formand for pædagogernes forbund BUPL, Elisa Rimpler.

Kilde: Pressemeddelelse fra BUPL