Skolemælkslegatet

Lærer fik penge til brætspilscafé

Publiceret

Lærer Lise Juul Therkelsen på Munkebjergskolen i Odense er af 41 ansøgere, der har fået del i Skolemælkslegatet denne gang.

”Det er mit brændende ønske, at cafeen bliver et mødested med plads til ro og hyggesnak over et spil med en – måske ny – kammerat. Desuden kan cafeen være et pausested for de børn, som ikke trives i skolegården. På de to første åbningsdage efter skoletid skete der præcis, hvad jeg drømte om. At elever fra 9.-klasser spillede med nogen fra 5. klasse, og at drenge og piger, som ellers ikke taler sammen, hyggesnakkede og fulgtes hjem. Det var vidunderligt at se", fortæller Lise Juul Therkelsen i en pressemeddelelse.

Hun har indrettet cafeen i med genbrugsbøger, -spil og -møbler, og hun bruger selv meget fritid på bl.a. at bage til børnene. 

”Men jeg har nul kroner at etablere mig for. Jeg er sikker på, at nye spil vil give flere elever lyst til at hænge ud i cafeen sammen og vil gerne udvide åbningstiden til to gange om ugen. Derfor ansøgte jeg om – og fik heldigvis – midler hos Skolemælksordningen,” siger Lise Juul Therkelsen.

Skolemælkslegatet uddeler små legatportioner på op til 5000 kr. til formål, der fremmer sundhed, bevægelse, fællesskab og trivsel.

Edutainmenthuset.dk: Modtagere af Sklemælkslegatet forår 2024