Modne læreres jobtilfredshed er under middel

Man skal ganske langt ned ad listen over jobtilfredshed for personer over 50 år for at finde lærerne, viser en ny analyse.

Publiceret

Hvor tilfreds er du med dit arbejde?

Det har ansatte over 50 år i 56 forskellige jobgrupper svaret på.

Her viser lægerne sig at være de mest tilfredse, mens man skal helt ned på 38. plads for at finde skolelærere.

Det viser en analyse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), der sammenligner jobtilfredsheden blandt 14.690 beskæftigede, der fyldt 50 år eller mere.

Alle grupper har vurderet deres jobtilfredshed på skala fra 0 til 10. Blandt de beskæftigede på tværs af alle jobgrupper er den gennemsnitlige jobtilfredshed 6,7. Lærernes jobtilfredshed er lige under gennemsnittet.

Listen på i de alt 56 jobgrupper viser, at det især er jobgrupper med fysisk eller psykisk krævende arbejde eller en kombination af et hårdt både fysisk og psykisk arbejde, der generelt set har den laveste jobtilfredshed. 

Det gælder fx SOSU'er og pædagoger og lagerarbejdere. 

”Jobtilfredshed er et samspil af mange faktorer. Det dækker både over, hvor fysisk hårdt arbejdet er, hvor god lønnen er og selvfølgelig, om det er et godt psykiske arbejdsmiljø. Det vil sige, om man har det godt med kollegerne og chefen, har indflydelse på arbejdet, får anerkendelse, når man gør det godt, og oplever, at arbejdet er meningsfyldt”, siger professor på NFA Lars L. Andersen i en pressemeddelelse.

via.ritzau.dk: Hvor tilfreds er du med dit job? Analyse sammenligner jobtilfredshed blandt 56 jobgrupper