Citat

Skole og Forældre ser gode takter i regeringsgrundlaget

Publiceret

”Mere frihed til folkeskolen kan blive godt, men vi har brug for, at man også får styrket skolebestyrelsernes kompetencer, så de kan gribe friheden og navigere meningsfuldt i den. Det er nødvendigt, at skolebestyrelserne og forældrene er med i beslutningerne og bakker op, for ellers står vi med et problem, når det ikke går som planlagt".

Sådan siger formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg om det nye regeringsgrundlag i en pressemeddelelse.

"Der er brug for et styrket samarbejde både i forhold til frihed men også i forhold til et lokalt ’Sammen om skolen’. Det gælder om at flytte beslutningerne så tæt som muligt på de borgere, det handler om, og inddrage dem i processen, så vi øger ejerskab og opbakning til folkeskolen”.

Rasmus Edelberg glæder sig også over, at regeringen vil nedsætte en kommission, der skal kigge på udfordringer børn og unges mistrivsel. Men han understreger, at den kan ikke stå alene, når behovet for handling er akut.

”Hver anden forælder har haft et barn i mistrivsel. Uro i klasserne, relationen til de andre børn og manglende støtte fra lærere og pædagoger er de primære årsager til mistrivsel, når vi spørger forældrene. Når udfordringerne er så bredt fordelt, tyder det på, at tilpasning af rammerne også kan frigive potentiale ved at bruge ressourcerne bedre”, siger Rasmus Edelberg.

skole-forældre.dk: Regeringsgrundlag med gode takter for samarbejde og kvalitet