Tidligere leder af Børnetelefonen Bente Boserup er ny formand for Børnerådet.

Børnerådet genoptager arbejdet med ny formand efter Puk Elgårds afgang

Tidligere leder af Børnetelefonen Bente Boserup udpeget som formand for Børnerådet

Publiceret Senest opdateret

"Jeg må konstatere, at de rammer og betingelser, Børnerådet har til at opfylde sit formål, langt fra slår til. Hverken de ti timer, mit arbejde som forkvinde er normeret til, eller sekretariatets begrænsede resurser", lød det fra tidligere tv-vært Puk Elgård, da hun i november meddelte, at hun stoppede som forkvinde for Børnerådet kun få måneder efter sin tiltrædelse. 

Først nu, i juli, er der fundet en ny formand for Børnerådet, som har ligget stille i den mellemliggende periode. Det er den tidligere leder af Børnetelefonen mv. Bente Boserup, 69. 

"Den opgave jeg har sagt ja til, indebærer en markant udvikling af Børnerådets rolle. Børn i Danmark har krav på et nutidigt Børneråd, der i et tæt samspil med de øvrige børneorganisationer på området arbejder for deres rettigheder. Den proces glæder jeg mig til at gå ind i sammen med de 8 engagerede rådsmedlemmer, som har siddet alt for længe i venteposition", siger Bente Boserup i en pressemeddelelse.

Det er social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der har udpeget den nye formand: 

Børnerådet har en vigtig rolle for børns rettigheder og interesser, men de seneste år har Børnerådet været udfordret. Derfor er det vigtigt, at Børnerådet får en ny formand, som kan omdefinere Børnerådets position. Jeg er sikker på, at Bente Boserup sammen med de øvrige rådsmedlemmer kan sikre, at Børnerådet fremover kan være en stærk institution for alle børn og unge i Danmark", siger hun og glæder sig til samarbejdet.

Bente Boserup er uddannet lærer og familieterapeut. Hun har arbejdet i 22 år for Børns Vilkår frem til 2021.

"Det her er en ønskeopgave for mig, som jeg slet ikke kan sige nej til. Jeg vil gerne skabe et nutidigt Børneråd, som finder en stærk plads i et fællesskab med de øvrige børneorganisationer i Danmark. Børnerådet skal være børnenes stemme. Jeg er optaget af, hvordan vi i langt højere grad samarbejder med børn og unge om det, der er vigtigt for dem. Udsatte børn er mit hjerteblod og har altid defineret mit arbejdsliv. For mig er det vigtigt, at børnene kender deres rettigheder, og at de voksne overholder dem. ", siger den nye rådsformand.

Børnerådet har også fået et nyt medlem,  afdelingsleder på Tingbjerg Skoles overbygning og bestyrelsesmedlem i Teach First Anita Ernst.