Anmeldelse

Idrættens Træningslære

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man søger svar på spørgsmål om træning, så er »Idrættens Træningslære« sagen, og det gælder for både klubtrænere og folkeskolens idrætslærere.

Bogen er meget grundig og omfattende og er en uundværlig håndbog for alle, der interesserer sig for idræt. Selv de ældres træningsmæssige vilkår er beskrevet i denne reviderede udgave.

Idrætten har gennemgået en voldsom udvikling. Desværre har der også været kedelige udviklingstendenser, blandt andet øget brug af doping og den stigende vold i idrætten. Disse sider samt den tidlige specialisering og præstationsfokuseringen, der har sat sit præg på børneidrætten, er også inddraget i »Idrættens Træningslære«.

Der lægges vægt på, at mennesket er en helhed, og derfor behandles træningslæren ud fra et helhedsperspektiv, hvor både fysiske, psykiske og sociale faktorer indgår.

Inden for den grundlæggende teori er der afsnit om idrætsfysiologi og anatomi, vækst og udvikling. I idrætsplanlægning er der behand-let emner som krav og kapacitet, trænerens baggrund, planlægning samt kost og træning. Under træningsformer beskrives opvarmning, koordination, styrke, spændstigheds- og hurtighedstræning, udholdenhedstræning, bevægelighedstræning, taktik og mental træning. Der afsluttes med afsnit om biomekanik, idrætsmedicin, kvinder og idrætstræning og ældreidræt.

Der er en grundig indholdsfortegnelse, stikordsoversigt og litteraturliste.

»Idrættens Træningslære« er nyttig for enhver klubtræner og idrætslærer og bør stå på ethvert lærerbibliotek