Anmeldelse

Håndboldtips

Håndboldtips

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne bog giver et aldeles fint overblik over øvelser og muligheder, som er væsentlige, når man arbejder med håndbold.

Fakta:

Titel: Håndboldtips

Forfatter: Peter Schmidt

Pris: 298 kroner

Sider: 431 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Djurs

Dette område har traditionelt en base i foreningslivet, men bogen kan i høj grad bruges i planlægningen af håndboldforløb i skolen. Alle ideer er præsenteret, således at de kan skabe inspiration, og det er derfor nemt og overskueligt at tilpasse en stor del af øvelsesforslagene til idrætsundervisningen og også nemt at tilpasse dem i forhold til forskellige aldersgrupper.

Bogen indeholder ideer på områder som opvarmning, spil, lege, fysisk træning, teknisk træning, angreb, forsvar, målvogtertræning og udstrækning. Alle afsnit er velskrevne og tydelige, men det er ikke alle afsnit, der er lige væsentlige i folkeskoleregi.

Det naturlige er at bruge denne bog som en opslagsbog, og det er nemt at navigere i materialet og sortere i det, der kan være skolerelevant. Der er ingen tvivl om, at et "leksikon" i håndboldøvelser vil være en kæmpehjælp for idrætslæreren. Sidst i bogen er der en tydelig oversigt over alle øvelser, således at de er nemme at finde, og lærerens forberedelsesarbejde lettes betydeligt.

En lille anke gives til illustrationerne i bogen, da tændstikmænd og sort-hvide tegninger ikke visuelt er helt så tydelige og motiverende for læseren.

Dog et fint materiale, der kan anbefales til alle idrætslærere med håndboldinteresse. Både dem, der arbejder med traditionel håndbold, og dem, der har fokus på eksempelvis skumhåndbold som godt skolespil.