Anmeldelse

Dans dans dans

Dans dans dans

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dans i skolen har i perioder haft trange vilkår, men dette materiale kan være med til at støtte udviklingen, således at dansen også har sin berettigelse i idrætsfaget. "Dans, dans, dans" er velskrevet og har tydelig faglig fokus og vil bestemt give læseren mod på at arbejde videre og fordybe sig i området.

Fakta:

Titel: Dans dans dans

Forfatter: Lis Engel

Pris: 199 kroner

Sider: 126 sider

Serie: Sport&Sundhed

Type: Bog

Forlag: Forlaget Frydenlund

En god faglig bog, der giver en grundlæggende tilgang til at arbejde med dans. Bogen er rettet mod ungdomsuddannelserne, men det vil givet også være et materiale for de studerende i idræt på læreruddannelsen og på universitetet. Bogen kan også bruges i folkeskolen som en vigtig del af idrætslærerens forberedelse.

Bogen er bygget over tre dele: Dansens og bevægelsens teori, dansens landskaber og danseværksted. Især den første del af bogen går i dybden med det teoretiske og redegør for baggrunden og muligheden for at bruge dans i uddannelsesmæssig sammenhæng. Der arbejdes med mange forskellige former for dans, eksempelvis kropsmime, jazzdans, electric boogie og hiphop. Den sidste del indeholder også en lang række forslag til musikvalg, som kan give læseren god konkret inspiration.

Materialet er illustreret med mange flotte billeder, der passer fint til bogens forskellige temaer. Bogen indeholder også en god litteraturliste til inspiration og fordybelse.

Kan bestemt anbefales til alle, der vil danse eller vide noget om dans, og til de idrætslærere i folkeskolen, som har målsat, at de vil gøre elever "vilde med dans". Bogen hører bestemt hjemme i idrætslærerens fagbibliotek.