Generation fucked up?

En debatfilm om unge, ansvar og om at gøre en forskel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Morten Albæk har i et års tid turet medierne og gymnasierne rundt, hvor han taler om sig selv. Han forstørrer godt nok selvbilledet op til at gælde alle unge mellem 15 og 30 - en lille million mennesker. Denne anselige gruppe mener han er generation fucked up, i hans optik den mest egocentriske, navlebeskuende og socialt inkompetente generation, der nogensinde har levet.

At nogen overhovedet gider svare på vrøvlet er rørende, men Rasmus Hylleberg, tidligere formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, har gidet, for han synes tværtom, at de unge er vældig travle og engagerede, og i denne film udveksler de synspunkter. Deres kunstige samtaler er kedelige, men filmfolkene har interviewet en række andre unge, der på det sejeste imødegår fucked up-vrøvlet.

Kun en af de unge har valgt det sædvanlige partipolitiske arbejde, men de andre er aktive på andre samfundsforandrende måder og dementerer udtrykkeligt anklagen om at være navlebeskuende og uengagerede.

Ind imellem de fede portrætter og de forudsigelige modsætninger mellem Hylleberg og Albæk er der udtalelser fra 40-50-årige, der på det pinligste følger traditionen med at beklage sig over ungdommen.

Sjovt oplæg til en debat i de ældste klasser om andre generationers latterlige fordomme om den til enhver tid aktuelle ungdomsgeneration.