Anmeldelse

Eliteidrættens Kanon

Eliteidrættens Kanon

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle grene af dansk kulturliv skal i disse tider have en kanon - også idrætten. I denne bog er det eliteidrættens tur. Bogen giver læseren mulighed for at læne sig tilbage og nyde de store oplevelser, dansk idræt har givet på eliteplan.

Fakta:

Titel: Eliteidrættens Kanon

Pris: 178,00 kroner

Sider: 191 sider

Type: Bog

Forlag: Syddansk Universitetsforlag

Men det er ikke kun en gennemgang af danske præstationer. Samtidig bliver læseren taget på en historisk rejse gennem dansk idrætsliv.

"Eliteidrættens Kanon" er en tydelig beskrivelse af elleve store personer eller præstationer, der har samlet det danske folk som tilskuere eller foran fjernsynet. Ragnhild Hveger, Michael Laudrup, Europamesterskabet i fodbold, Anja Andersen eller Wilson Kipketer. Alle elleve er beskrevet godt og medrivende.

I folkeskolen vil materialet være yderst brugbart i de ældste klasser, for eksempel i forbindelse med projektopgaven eller ved temadage, hvor der er fokus på idræt. Hvis man arbejder med idrætshistorie, vil dette materiale også være en god mulighed både som inspiration og til fordybelse.

En bog, der bestemt kan anbefales til folkeskolens ældste klasser og til idrætslærerens fagbibliotek.

"Eliteidrættens Kanon" skulle oprindeligt også have inkluderet Bjarne Riis, men efter hans dopingindrømmelser blev han fjernet. Naturligvis skal man tage afstand fra doping, men det virker besynderligt, at man udelader Bjarne Riis fra kanonen, men eksempelvis beholder en svømmer med tydelig forbindelse til nazismen. Dette kan forhåbentlig give anledning til en etisk diskussion af eliteidrætten, når området behandles i idrætsundervisningen.