Anmeldelse

Daglig Motion

Daglig Motion

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Daglig Motion er et forsøgsprojekt, som klasse- og idrætslærer Jens Østergaard har kørt på Nibe Skole siden 2000. Projektet omfatter eleverne i 1.-5. klasse, der hver dag løber et fortovsløb på 800-900 meter. Daglig Motion er indlagt i den almindelige undervisning uden ekstra resursetildeling. Fra 4. klasse suppleres løbetræningen med øvelser for mave, ryg og skuldre samt nogle udstrækningsøvelser. I 6. klasse er tilbuddet frivilligt. En gang om måneden løber klasserne et femkilometersløb.

Forsøget med Daglig Motion har vist en kraftig forbedring af børnenes sundhedsprofil. Efter motionen virker eleverne glade, friske og veloplagte, og i løbet af kort tid kan der mærkes en forbedring af elevernes grundform. Den store effekt har kunnet måles ved Skolernes Motionsløb, hvor løbeklassen i 2002 løb 12,4 kilometer i gennemsnit, i 2003 14,7 kilometer og i 2004 18,4 kilometer i gennemsnit.

Konceptet er kommet i stand på baggrund af den kendsgerning, at en del elever i de ældre klasser er bevægelseshæmmede og i meget dårlig form som en følgevirkning af livsstilen i det moderne velfærdssamfund. En tendens, der har været stigende gennem de sidste 10-15 år.

Daglig Motion bliver præsenteret på en dvd og i en lille folder, der beskriver projektet og indeholder de anvendte styrke- og udstrækningsøvelser. Til materialet hører også en hjemmeside.

Konceptet kan varmt anbefales, og det kan nemt etableres gennem et godt samarbejde mellem idræts- og klasselærer.