Anmeldelse

Håndbold i skolen med masser af muligheder

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der udgives meget sjældent materiale, der direkte handler om idrætsundervisning, hvor håndbold er det centrale område. Håndbold har i en årrække haft svære vilkår i skolen, men med dette samarbejde mellem det nationale videncenter Kosmos og Dansk Håndbold Forbund gives der forslag til strategier og en række ideer til den konkrete undervisning.

Fakta:

Titel: Håndbold i skolen med masser af muligheder

Sider: 18 sider

Type: Diverse

Forlag: DHF

Materialet består af et tretimerskursus, et emnehæfte, en dvd og et læringshjul. Alt sammen er opbygget, så der er sammenhæng mellem Fælles Mål for faget idræt og håndboldforløbet. Det giver gode muligheder for hele tiden at fastsætte mål for undervisningen.

Læringshjulet kan bruges sammen med de klasser, man arbejder med. Det kan drejes, så det viser, hvilke mål, perspektiver, handleformer eller fagligt indhold man skal arbejde med i den kommende periode. Det er en fantastisk mulighed for at fastholde indholdet på et håndboldforløb, så både lærere og elever har fokus på den målsatte undervisning. Læringshjulet vil med ganske få ændringer også kunne bruges på andre idrætsområder.

Emnehæftet har beskrivelser af perspektiver, handleformer og fagligt indhold, men også af færdige spil som totalhåndbold og strandhåndbold samt eksempler på håndboldlektioner, hvor Fælles Mål og læringshjulet er omdrejningspunktet.

Dvd'en indeholder en lang række videoklip med øvelser og sekvenser, som kan inspirere brugeren af materialet.

Et godt og overskueligt materiale til idrætslæreren, der arbejder med håndbold og tænker: Hvad vil jeg med min undervisning, og lever den op til de ønskede mål?