Anmeldelse

Sport

Sport

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet beskriver opvækstforholdene for børn, der vokser op i provinsen Karamoja i Uganda, et stammesamfund med stærke kønsspecifikke traditioner. Drengene vogter kvæg, pigerne hjælper til med det huslige arbejde, og mange går slet ikke i skole.

Fakta:

Titel: Sport

Type: Bog med dvd

Forlag: Dansk SkoleidrætUnicef

Vi ser drengen Bernado og pigen Antoinetta. Begge går i skole og dyrker sport. Drengene dyrker fodbold, pigerne spiller kurvebold. Det er motiverende for børnene at dyrke sport, og det får mange til at fastholde skolegangen. Børnene møder hinanden på tværs af deres stammer, og sporten bliver dermed et forum for oplysning om sundhed og prævention og ikke mindst et middel til konfliktløsning og respekt for hinanden. Overskuddet fra år 2008's ulandskalender gik netop til dette sportsprojekt i Uganda.

Sidste del af hæftet omhandler en bred vifte af sportsprojekter, hvor det sportslige også er middel til medmenneskelig forståelse. Det handler om Unicef og Børnekonventionen, fairplay og rollemodeller.

Der er fokus på legepatruljer og mobning, og der er ved hvert af disse afsnit gode ideer til aktiviteter og diskussionsoplæg med eleverne. Hæftet er indbydende og gennemillustreret med fine fotos.

Målgruppen er eleverne på mellemtrinnet, og materialet er velegnet til et tværfagligt forløb med dansk og idræt. Et meget fint og anvendeligt materiale.