Anmeldelse

Fodboldskole for børn

Træning og instruktion

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne bog om fodboldtræning er primært tænkt til klubregi og forældre, men den kan også bruges i skolen, når der arbejdes med fodboldforløb i idrætsundervisningen.

Bogen er i stor udstrækning en praksisbog, og den giver præcise henvisninger til arbejdet på boldbanen.

Det er dog vigtigt at fastholde, at bogens forfattere ikke mener, at vi skal skabe elitespillere, men at den vigtigste opgave er, at så mange børn som muligt nyder spillet.

Selvfølgelig skal man arbejde med fodbold i folkeskolen. Det er vigtigt, at man ikke bare har fodbold som en aktivitet, men at man underviser i fodbold, således at eleverne på alle niveauer kan se glæde og opnå progression gennem spillet. "Fodboldskole for børn" kan i denne sammenhæng være yderst brugbar, da den giver en let og præcis tilgang til undervisning i fodbold. En god fagbog, som vil give et godt fundament, når fodboldforløbet skal forberedes.

Bogen indeholder en lang række væsentlige områder - for eksempel opvarmning, aflevering og modtagelse af bolden, boldbehandling, placering på banen, holdtræning og individuelle færdigheder.

Mange af disse elementer er opbygget trin for trin, således at de er nemme at forstå. Der er også en lang række illustrationer, billeder og anvisninger, som giver læreren gode muligheder for at bruge bogen i praksis.

Bogen er praksisorienteret, derfor mangler den måske fokus på begreber som "sociale kompetencer", "fairplay" eller "det at indgå på et hold" - et team. Det ville nok skabe helhed for dem, der skal undervise børn i fodbold. I dette tilfælde er der fokus på fodboldpraksis, og set i dette lys giver bogen en fantastisk masse ideer og muligheder.

Bogen har en fin ordliste og et stikordsregister, som gør arbejdet med materialet let og funktionelt. "Fodboldskole for børn" vil også nemt kunne bruges af eleverne selv, eksempelvis hvis man har fodboldforløb, hvor elever selv skal løse opgaver.

Tekst og billeder har en tydelig sammenhæng, og eleverne vil fint kunne forstå indholdet.

En fin fagbog om fodbold, som kan bruges af alle idrætslærere, der arbejder med fodboldundervisning i folkeskolen. God opslagsbog til idrætsfaggruppen på skolen.