Brovst Skole havde i dag besøg af Store Nørderne Kaare og Emil. Det var præmien for at vinde Årets Festivalaktivitet

Naturfagsprojekter for 890.000 kroner

119 ansøgninger modtog Nordea-fondens festivalpulje før denne uges Naturvidenskabsfestival. 75 ansøgere fik penge til vindbiler, vandraketter, et sciencedøgn, et strandlaboratorium med meget mere. Den økonomiske støtte skal hjælpe lærere og elever med at dykke ned i naturvidenskaben. Og Brovst Skole har vundet årets festivalkonkurrence.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I Danmark er der rigtig mange undervisere, der brænder for deres fag, og som vil gøre en ekstra indsats. For dem er støtten fra Nordea-fonden uundværlig, idet det ofte er de sidste kroner, der mangler, for at de kan realisere deres projekter og gøre dem levende og lærerige for eleverne", siger Mikkel Bohm, direktør i Danish Science Factory, der arrangerer Dansk Naturvidenskabsfestival og administrerer Nordea-puljen.

Det var ikke svært at finde egnede kandidater blandt de 119 ansøgninger.

"De naturvidenskabelige fag er fyldt med liv og afgørende viden for vores samfund. I Nordea-fonden er vi sikre på, at Dansk Naturvidenskabsfestival skubber til interessen for fagene og dermed for en positiv udvikling i samfundet", siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør i Nordea-fonden.

Pris for samarbejde Brovst Skole har vundet konkurrencen Årets Festivalaktivitet. Fordi de samarbejder med erhvervslivet og Teknisk Forvaltning under festivalen.

"Det synes vi er interessant, fordi det giver eleverne en ide om, hvordan naturvidenskab bruges i samfundet", siger Liva Vrist Rønn, der er sekretariatsleder i Dansk Naturvidenskabsfestival.

En gruppe elever skal bygge solceller i samarbejde med Teknisk Forvaltning, og en anden gruppe skal bygge en elcykel, som via pedalkraften kan oplade en mobil. Temaet er Energi til Livet, og eleverne holder også workshop om indre energier, hvor en yogalærer viser øvelser og lærer dem om meditation.

Brovst Skole holder på fredag en energimesse fra kl. 12-14, hvor de viser alle interesserede deres produkter fra ugens løb. Der vil være stande og oplysninger om, hvor meget energi, der har været på spil i denne uge på skolen.

"Det, at vi vinder Årets Festivalaktivitet, er superfedt, fordi der bliver sat fokus på, hvad vi laver. Det gør, at vi anstrenger os endnu mere for at lave en god festival og endnu bedre naturfagsundervisning generelt", siger lærer Nicolai Houkjær.

"Til dagligt har vi ikke tid til  at lave store projekter, når man kun har en enkelt lektion hist og pist. Men i festivalen får vi opstillet hypoteser, afprøvet dem og kommer frem til resultater. Eleverne kan se, hvad man bruger naturvidenskab til".

Præmien er et besøg i dag af Store Nørderne Kaare og Emil fra DR.

I denne uge deltager omkring 100.000 elever i Dansk Naturvidenskabsfestival over hele landet. Den finder altid sted i uge 39.

Ansøgningsfrist for næste års Nordea-pulje til naturvidenskabelige projekter har ansøgningsfrist 4. juni 2014.