Kig ind i din krop

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er der inden i kroppen?

Nye opdagelser og nye teknologier har efterhånden gjort det muligt at bevæge sig rundt i menneskekroppens allermindste kroge og hjørner og både filme og fotografere. Med denne bog får læseren mulighed for at kigge ind i menneskekroppen ved hjælp af små kartonflapper og kan derved se nærmere på for eksempel hjertet, knoglerne, hjernen og lungerne. Illustrationerne består af tegninger på baggrund af rigtige fotos fra kroppens indre. Det lagde jeg dog først mærke til, da jeg læste det bag i bogen.

Små tegnede figurer er med til at illustrere de forskellige begreber, der fortælles om. Bag i bogen er der en lille ordliste med tegninger til, som man opfordres til at finde. Det er i øvrigt dejligt, at man også introducerer ord som alveoler, metacarpalknogle og neuron (sammen med en forklaring) - tekst til børn behøver jo ikke altid være klinisk renset for svære ord.

Ideen med at åbne ind til yderligere detaljer er rigtig god, og jeg tror, mange børn på mellemtrinet vil blive fascineret af layoutet. Teksten er nem at læse med mange sjove faktaoplysninger om antal, størrelse og hastighed på alt muligt. Jeg vidste for eksempel ikke, at hjertet vejer det samme som en stor kartoffel. Siderne og flapperne er i et kraftigt materiale, så de kan holde til mange nysgerrige børnehænder.

Bogen vil være et godt supplement i forbindelse med et emnearbejde om kroppen, men jeg ville dog ikke bruge den som decideret undervisningsmateriale. Den bør stå på biblioteket som en bog, der kan fascinere og overraske.