Anmeldelse

Børnenes Dyrebog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dyr i alle afskygninger, både de kendte, de mærkelige og de sjældne, falder stort set altid i børns interesse. Der er derfor dømt succes med en bog som denne. I dette ret så omfattende og ganske flotte opslagsværk kan man finde oplysninger om en stor mængde forskellige dyr, inddelt i dyregrupper efter hvad de nu tilhører. Forrest findes afsnit, hvor der fortælles dels om brugen af bogen, dels lidt overordnet om blandt andet adfærd og levevis. Først derefter kommer selve beskrivelserne af de enkelte dyr og nogle af deres slægtninge. Øverst på hvert opslag vises, hvilken dyregruppe det handler om, herunder også klassificering og indhold. Nemt og overskueligt.

Nederst på langt de fleste opslag findes oplysninger om truede arter inden for dyregruppen, tydeligt illustreret i et cirkeldiagram. Det vigtigste i en sådan bog er naturligvis illustrationerne, som bogen er spækket med. Der veksles mellem fotos og tegninger, dog er det tegninger, der er flest af. Fælles er, at de alle er rigtig gode og detaljerede.

En så omfattende opslagsbog er naturligvis ikke en, der læses fra ende til anden. Den tages frem, når behovet for oplysninger om en eller flere dyrearter er til stede, og som sådan er den også rigtig god og absolut anbefalelsesværdig.

Powered by Labrador CMS