Anmeldelse

Magmabjergarter / Fossiler / Mineraler

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sten er meget mere end blot, ja, sten. Det erfarer man tydeligt efter at have studeret disse bøger. Fossiler er for eksempel næsten som at gå rigtig langt tilbage i tiden. Man får pludselig indsigt i verden, som den så ud for millioner af år siden. Ikke så sært, at så mange finder dette interessant.

Fakta:

Titel: Magmabjergarter / Fossiler / Mineraler

Forfatter: Rebecca Faulkner

Pris: 218 kroner

Sider: 48 sider

Serie: Geologi

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Bøgerne i denne serie handler ikke kun om fossiler, men skal ses som en indføring i geologiens spændende verden, hvor udgangspunktet er både fossiler, mineraler og magmabjergarter. Her fortælles om jordens sammensætning, som er fundamentet for selve geologien, og om hvordan de forskellige sten, bjergarter og mineraler er opstået.

På trods af de mange fagudtryk er bøgerne forholdsvis lette at gå til takket være en ordliste bagest. Her findes også henvisninger til litteratur og internet. Overalt er teksten ledsaget af flotte billeder, der i sig selv er spændende at studere nærmere.

Bøgerne skal ikke opfattes som håndbøger i, hvad man kan finde og hvor. I stedet skal de ses som små grundbøger inden for geologi, hvorfor de sagtens vil kunne anvendes i undervisningsforløb om emnet fra omkring 5. klasse.