Anmeldelse

ØKO-MIG

ØKO-MIG

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"ØKO-MIG" er et quizzspil a la Trivial Pursuit light. Spillet kommer i en lille praktisk æske, som består af quizzkort, blyant, spilleblok og terning. Dette i sig selv gør, at det er let at have med på farten.

Fakta:

Titel: ØKO-MIG

ISBN: 7350015700154

Pris: 169 kroner

Type: Spil

Forlag: LTC

Ifølge producenten adskiller spillet sig fra andre sådanne i genren ved den dimension, der omhandler spørgsmål, som berører miljøet, klimaet, naturen og vores planet. Der er også vedlagt små miljøtips i æsken. Spillet er tænkt som et selskabsspil, der også kan spilles af voksne, ligesom det kan bruges i undervisningsøjemed i de ældste klasser i grundskolen.

Jeg har testet spillet i såvel selskabs- som undervisningssituationer - med stor succes. Quizzspil er altid poupulære, men dette spil vinder ved, at det kan gennemføres på 30-60 minutter. Alle kan være med fra 14-15-års-alderen, dog kan det være en ide at lade elever spille i hold. Det fremmer en diskussion om de berørte emner, og man undgår nederlagsoplevelser for den enkelte. Det er måske lidt vel rigeligt at kalde spillet for et øko-spil, eftersom en stor del af spørgsmålene ligger inden for andre kategorier, men lad nu det ligge.

"ØKO-MIG" har bragt sind og diskussioner i kog, hvilket gør det til en fast del af undertegnedes rejsetaske.