Anmeldelse

Alternative energikilder

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et slutmål i fysik/kemi lyder således: Kende argumenter for omlægning af samfundets energiforsyning. Sådanne argumenter findes i rigt mål i denne bog, som beskriver anvendelsen af traditionelle såvel som de almindeligste alternative energikilder.

De fossile brændstoffer er trods alt stadigvæk dominerende i energiregnskabet og beskrives behørigt fra dannelsen i længst forsvundet tid til afbrændingen i nutidens kraftværker. Men ulemperne er alvorlige, for eksempel dannes svovldioxid ved forbrændingen, og når den gennem skorstenen udledes i atmosfæren, giver den anledning til sur regn.

Sollys, vind, biomasse og bølger kan alle på forskellige måder udnyttes som energikilder. For eksempel gøres der en hel del ud af at forklare, hvorledes energien i sollyset ved hjælp af solceller kan omdannes til elektrisk energi. Vi hører om, hvad solceller består af, hvordan de virker, hvorledes de kan anvendes, og hvor stor en del af vort energibehov de kan tænkes at kunne dække.

Bogen kan læses fra 6.-7. klasse. Både sprogligt og med hensyn til de enkle fysiske og tekniske forklaringer er niveauet rimeligt for disse klassetrin.