Anmeldelse

Dansk flora

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Plantebestemmelse er en spændende beskæftigelse, og det er altid rart at kende nogle af de almindeligt forekommende planter, når man er på tur med eleverne. Når man støder på nogle af alle de planter, man ikke lige kender, er en flora et uundværligt arbejdsredskab.

Nu er der udkommet en flora, som omfatter alle vildtvoksende planter i det danske landskab. En hel flok velrenommerede botanikere har bidraget til bogen, og ifølge forlaget er det den første moderne videnskabeligt baserede flora, der publiceres i 25 år.

Floraen er målrettet professionelle formidlere, studerende og lignende. Den er baseret på et nøglesystem, og det er således ikke nok blot at kende farven på blomsten. Det kræver selvsagt lidt mere af brugeren, men til gengæld kan man ramme arten helt præcist. Selv om det i forordet påstås, at man ikke behøver nogen forudsætninger for at bruge bogen, vil jeg nu betragte det som en meget stor fordel at vide lidt om planter og blomsters opbygning på forhånd, da man ellers skal slå rigtig mange ting op i den tilhørende ordliste.

Det er en stor fordel, at der er mange illustrationer til hjælp. Undervejs i teksten er der desuden bokse, som forklarer nogle af de interessante botaniske fænomener lidt grundigere.

Floraen er ikke egnet til brug i folkeskolen - dertil er den for teknisk, og jeg ville til enhver tid vælge en farveflora. Til gengæld er den et rigtig godt redskab til biologilærerens fritidsbotaniseren og en meget fin afløser for min gamle feltflora.