Anmeldelse

Er verden i fare?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Smeltende gletsjere, oversvømmelser og ekstreme storme er blot nogle af de ubehagelige konsekvenser af den globale opvarmning, som blandt andet har rod i vores ekstreme resurseforbrug. Det enorme fokus, der i øjeblikket er på dette emne, kan virke skræmmende, hvorfor det kan være godt at tage det ind i sit eget tempo, så man bedre kan danne sig sine egne meninger om emnet. Hvis det er noget, der tiltaler, er denne bog et rigtig godt udgangspunkt.

Fakta:

Titel: Er verden i fare?

Forfatter: Gary E. Barr

Pris: 218 kroner

Sider: 56 sider

Serie: Bag nyhederne

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Bogen tager et barskt afsæt i en gribende historie om en massiv oversvømmelse i Indien. Således kommer man hurtigt ind i bogen og den videre behandling af emnet, som helt igennem er både god og grundig. Hvor det er relevant, ledsages teksten af gode billeder, der understøtter indholdet, ligesom små faktabokse hist og her supplerer yderligere.

Bagest findes en tidslinje, hvor de vigtigste ting omkring klimaet står fremhævet. Ligeledes findes her også en ganske fin oversigt over supplerende litteratur og internetadresser, så man kan gå videre med emnet.

Alt i alt en rigtig god bog, der sagtens kan bruges på flere fronter i de større klasser, og som nok skal sætte en debat i gang om årsager, sammenhænge og ansvar rundt om i klasserne.