Anmeldelse

Dyrespor

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På vores ture i naturen er vi jo godt klar over, at vi aldrig er alene. Vi er konstant omgivet af alverdens dyr, ofte uden at vi er særlig opmærksomme herpå. I denne bog stilles der skarpt på alle de forskellige spor, dyrene efterlader sig i naturen, så vores opmærksomhed på det, for mange, ganske utydelige bliver skærpet.

Overordnet er bogen inddelt i en lang række hovedafsnit, alt efter hvilke spor der nu er tale om. Det er blandt andet fodspor, fuglespor, ædespor, ekskrementer, urin og gylp. Inden for hvert af afsnittene beskrives dyrenes spor ganske grundigt med både tekst, billeder og illustrationer. De fleste billeder i det første afsnit er naturligt nok vinterbilleder af flotte snedækkede landskaber med tydelige fodaftryk. De øvrige billeder i bogen er også gode og viser klart og tydeligt det, de skal. Teksten er forholdsvis let at gå til, og oplysningerne, der gives her, er nemme at forstå.

Bogen vil især vise sig nyttig her til vinter, når sneen igen dækker landskabet og tydeligt afslører dyrenes færden i naturen. Det svære bliver naturligvis at bruge bogen i praksis, altså at få sat et dyrenavn på et spor. Det vil nok kræve nogen øvelse og dermed også tid, som nok kun de absolut mest interesserede er villige til at ofre. Bogen henvender sig derfor nok kun til en begrænset skare. I egentlige undervisningssammenhænge er bogen irrelevant.