Anmeldelse

Global opvarmning

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klima er tidens helt store emne, og hvor man end vender sig hen, er der bøger, artikler, tv-udsendelser og hjemmesider om dette emne. Som lærer kan det være overordentligt vanskeligt at danne sig et overblik, både over de materialer, der findes, og over emnet som sådan.

Fakta:

Titel: Global opvarmning

Forfatter: Peter H. Petersen, Leif Schack-Nielsen

Pris: 268 kroner

Sider: 64 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Nu er der kommet en lækker lille bog, som kan hjælpe en godt på vej. På de tætskrevne sider behandles emnet fra alle vinkler - fra klimaet gennem tiderne over menneskets energiforbrug og påvirkning af naturen og til sidst i bogen overvejelser om, hvad fremtiden kan forventes at bringe, og hvad man i øvrigt selv kan gøre for at nedsætte sin CO2-udledning.

Hver dobbeltside behandler ét emne, og det hele er krydret med flotte fotos, relevante grafer og små leksikonbokse. Bogen er nem og overskuelig, men meget teksttung og derfor kun egnet til overbygningen. Sproget er for det meste let forståeligt, men indimellem lidt knudret. Den vil typisk kunne bruges i forbindelse med et længere forløb om klima, hvor eleverne kan bruge den som en slags opslagsbog og læse uddrag af den. Bagerst er der ordforklaringer, litteratur- og linkliste og stikordsregister. Men hvorfor er der ikke et link til Klimaministeriet og Klimatopmødet?

At der sker klimaændringer, er ikke længere til diskussion, og det bruger forfatterne da heller ikke plads på. Jeg savner nu alligevel lidt flere "hvis"er - men på 64 sider kan man jo ikke nå det hele.

Kort sagt - med denne saglige og seriøse bog vil man som lærer være godt rustet til at undervise i klima.