Anmeldelse

AnimaliA - Overlevelsens ABC

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne bog er af den slags, man ikke rigtig ved, hvad man skal mene om. Den er så tilpas anderledes end de sædvanlige dyrebøger, at den nærmest bliver underholdende, hvilket vel heller ikke er så ringe endda. I bogen er det evolutionen, der er i centrum, dog uden i sig selv at fylde særlig meget. I stedet bliver evolutionen beskrevet ved hjælp af udvalgte dyr, heriblandt mennesket, ordnet i alfabetisk rækkefølge. Efter et kortere indledende afsnit er det første dyr således en Axolotl og det sidste naturligvis en Ål. Beskrivelserne er korte og ikke særlig præcise. Dog pirrer de ens nysgerrighed i så tilpas grad, at de alligevel bliver spændende. Teksten ledsages af nogle til tider temmelig underlige billeder, der dog hænger fint sammen med det overordnede emne om evolution. Til bogen hører også en cd med en lydinstallation, som fint kan høres, mens man læser bogen. Oplevelsen bliver således ganske speciel.

Fakta:

Titel: AnimaliA - Overlevelsens ABC

Forfatter: Jan Gruwier Larsen

Pris: 125 kroner

Sider: 88 sider

Type: Bog

Forlag: Naturhistorisk Museum, Århus

Bogen knytter sig til en særudstilling på Naturhistorisk Museum i Århus, og der er ingen tvivl om, at den da nok også tager sig bedst ud i forbindelse hermed. Isoleret er den helt igennem underlig.