Anmeldelse

Tjek på biologien

Tjek på biologien

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med indførelsen af den skriftlige afgangsprøve i biologi er der blevet større fokus på en mere specifik og målrettet undervisning, så eleverne har de rigtige svar på så mange af spørgsmålene som muligt, ifald faget nu bliver trukket ud. Naturligvis er en stor del af biologiundervisningen stadig praktisk orienteret, hvilket er ensbetydende med fortolkninger - altså noget, man ikke lige kan svare enten ja eller nej til. Dette giver, sammen med elevernes inspirerende og naturlige undren, faget dets liv, efter min mening.

Fakta:

Titel: Tjek på biologien

Forfatter: Erik Christensen, Anders V. Thomsen

Pris: 804 kroner

Sider: 138 sider

Serie: Tjek på

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Dette materiale retter sig specifikt mod afgangsprøverne og de obligatoriske test. Det består af en samling af opgaveark, hvor der spørges ind til forskellige emner og områder, så man derved som elev får tjekket sin viden inden for området, og man som lærer får en indikation af, hvor meget eleverne egentlig har lært. De enkelte ark er meget overskuelige i opbygningen, ligesom illustrationerne er både gode og præcise. Bagest findes svarark, så man hurtigt kan kontrollere elevernes besvarelser. Det kan derfor med stor fordel bruges som en slags tjekliste efter afslutning af et givent emne.

Alt i alt et godt materiale, som jeg sagtens kan se anvendt i undervisningssammenhænge. Dog er det utrolig vigtigt at være opmærksom på, at tilrettelæggelsen af undervisningen ikke alene tager sit afsæt i dette materiale, som i stedet bør ses som et supplement. Hvis ikke, risikerer faget meget let at blive for fladt.