Anmeldelse

Dyremasker

Dyremasker

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En bog om fremstilling af dyremasker af liggeunderlag! Ja, hvorfor ikke, men hører den til i en undervisningssammenhæng? kunne det retoriske spørgsmål lyde. Ved nærmere eftertanke må svaret være ja, hvis ideerne håndteres på den rigtige måde.

Fakta:

Titel: Dyremasker

Forfatter: Fine Bødker

Pris: 268 kroner

Sider: 48 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Klematis

Materialet er lidt utraditionelt, nemlig formfaste liggeunderlag, som de kan købes rundt om i supermarkeder og byggemarkeder. Og grundtanken er enkel: At skabe rumlige masker ved at skære enkeltdele ud efter skabeloner, tilpasse, lime sammen og bemale.

Det særlige ved disse masker er, ud over at de er rumlige, at der inden i dem er placeret et tværliggende stykke materiale, som gør, at masken ligger oven på hovedet af barnet. Der kan leges og ageres, uden at masken spærrer for udsynet.

Eksemplerne i bogen tæller 17 forskellige ideer, blandt andet tiger, løve, delfin og gorilla fra den vilde verden, hest, kalv og tyr fra bondegården og drage og enhjørning fra eventyrene.

Grundmodellen er den samme, det er variationer over næse, øjne, horn og hår, der gør forskellen i udtrykket, og så selvfølgelig bemalingen. Om arbejdsformen hører til i en håndarbejds- eller sløjdsammenhæng, er en individuel overvejelse. Jeg vil snarere foreslå et maskeprojekt i et indskolingsforløb eller en emneuge, hvor der kan arbejdes i sammenhængende tid, lidt friere end skabelonerne lægger op til og måske i kombination med eventyr eller enkle dramaøvelser.