Affaldsindsamling

Elever på Sankt Pauls Skole planter buske og træer efter at have vundet 25.000 kroner i affaldsindsamlingen sidste år.

Nu kan skoler igen dyste om at tjene penge på affald

Publiceret

På friskolen Sankt Pauls Skole i Taastrup har eleverne har plantet sommerfuglebuske og frugttræer og lavet insekthoteller i gamle træstammer. Projektet er hjulpet godt på vej af de 25.000 kroner, som skolen sidste år vandt ved at deltage i Danmarks Naturfredningsforening.s affaldsindsamling. 

Om en måned kan skoler igen deltage i konkurrencen ved at indsamle affald, registrere det og nominere et grønt skoleprojekt. Præmien bliver udloddet af kaffekoncernen Merrild for at inspirere til flere grønne tiltag ude på skolerne.

”Vi håber, at prisen kan inspirere flere skoler til at søsætte grønne tiltag, som kan bidrage positivt til det grønne liv på skolen. Samtidig ønsker vi at støtte gode grønne idéer og den store indsats fra både de voksne frivillige og små affaldshelte. Det er alt sammen med til at sætte fokus på, at vi alle har et ansvar for at passe på vores miljø og natur samt værdien af at løfte i flok til fordel for både fællesskabet og naturen", siger Mette Fiedler-Damgaard fra Merrild.

Skolerne skal tilmelde sig inden 18. marts, hvis de vil modtage en deltagerpakke, men det er også muligt at hente affaldssække i den nærmeste Bilka fra den 25. marts og helt frem til dagen, hvor man samler ind.

Affaldsindsamlingen afholdes den 8.-14. april, og senest den 22. april kl. 9.00 skal skolerne registrere deres affald for at deltage i konkurrencen. 

affaldsindsamlingen.dk