Fjordkredsen, kreds 122, ligger i top med en stemmeprocent på 65,9. Klik dig ind på de enkelte kredse og skoler på kortet under artiklen.

Over 23.000 lærere har allerede stemt

Klokken 10 i dag lå stemmeprocenten på 43,8 på landsbasis. Fjordkredsen ligger højest med en stemmeprocent på 65,9, mens Københavns Lærerforening er lavest med 29,5 afgivne stemmer. Men her stemmer mange pensionister ikke, fortæller formand.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overskriften er rettet 30/5 kl 10.25, da tallet var forkert. Der er 53.684 stemmeberettigede lærere på det kommunale område. 23.514 af disse havde stemt mandag kl 10. 

Medlemsmøder med debat og udlovning af kage eller slik er vejen til en høj stemmeprocent ved urafstemningen for OK18, mener flere kredsstyrelser. Der går konkurrence i at nå en høj stemmeprocent skolerne imellem.

I Fjordkredsen for Ringkøbing-Skjern Kommune har skolerne fået Matador-mix, og så har kredsen i øvrigt klædt TR-erne godt på til medlemsmøder og debat. Om det er dét, der giver den høje stemmeprocent i Fjordkredsen vides ikke, men fakta er, at der her er flest lærere, der har stemt. 344 har afgivet deres stemme ud af i alt 522.

 Kortet viser stemmeprocenten mandag den 28. maj kl 10.00.

Sønderborg Lærerkreds er næsthøjst i stemmeprocent med 56,6. Her har kredsen på Facebook udlovet en hilsen fra kredsstyrelsen, hvis stemmeprocenten kommer over 70 procent. Tidligere har en skole fået en kagemand for en høj stemmeprocent, men hvad kredsens hilsen bliver denne gang er en hemmelighed indtil videre.

Københavns Lærerforening har den laveste stemmeprocent på 29,5. Samtidig har København det højeste antal stemmeberettigede medlemmer - nemlig 5.038. Medlemmer som er tjenestemandspensioner efter statslige regler, og medlemmer som er pensionister efter overenskomstansættelse i kommuner, kan ikke stemme. Men i København er der en særlig medlemsgruppe af kommunale tjenestemandspensionister, som godt kan stemme ved urafstemningen. Det er det bare de færreste, som gør, fortæller formand for Københavns Lærerforening Lars Sten Sørensen

"Forskellen kan i høj grad nok forklares ved, at vi har en stor andel af pensionister her i København. Vi har 1.300 pensionister, der kan stemme, men langt de færreste vælger at stemme", forklarer Lars Sørensen. Københavns Lærerforening har lidt over 5000 medlemmer. 

"Vi har gjort meget for at opfordre til at stemme ved at diskutere på medlemsmøder og skrive en del om OK18 på hjemmesiden. Vi håber bestemt på at nå over landsgennemsnittet i antal af afgivne stemmer. Vi har udlovet 500 kroner til kage, hvis en skole kommer over 75 procent afgivne stemmer".

 

Powered by Labrador CMS