Lars Sten Sørensen fik ikke medhold i sit ønske om en kontant bonus til de tillidsvalgte i København.
Lars Sten Sørensen fik ikke medhold i sit ønske om en kontant bonus til de tillidsvalgte i København.

Ingen corona-bonus til københavnske tillidsfolk

Københavnske lærere i tillidshverv har under corona-krisen arbejdet så meget ud over det sædvanlige, at de ifølge Københavns Lærerforening burde have et ekstra økonomisk tillæg. Men det er pure blevet afvist af Københavns Kommune.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere måneders arbejde med ændret skoledrift under corona-krisen har krævet en så ekstraordinær indsats fra tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne på de københavnske skoler, at de ifølge Københavns Lærerforening (KLF) burde belønnes med en kontant bonus i form af ekstra lønkroner.

Sådan lød det lige før sommerferien fra formanden for KLF, Lars Sten Sørensen, der derfor bad om et forhandlingsmøde med Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.

"Langt de fleste skoleledere har inddraget de tillidsvalgte i arbejdet med at lande fornuftige løsninger på skolerne i en svær tid, der har krævet ekstra meget for at få enderne til at hænge sammen", forklarede Lars Sten Sørensen som begrundelse for ønsket om økonomisk kompensation til de tillidsvalgte.

Forvaltningen afviste

Men forhandlingerne med forvaltningen var hurtigt overstået, fremgår det af KLF's hjemmeside, klfnet.dk

Efter det første møde meddelte forvaltningens adm. direktør, Tobias Børner Stax, at forvaltningen ikke ønsker at imødekomme KLF-ønsket om et ekstraordinært tillæg til tillidsfolkene.

I stedet henviser direktøren til skolernes almindelige opgørelse af arbejdstiden, der finder sted hen mod afslutningen af skoleåret. Derfor har forvaltningen skrevet ud til skolelederne og gjort opmærksom på, at de ved den senere opgørelse af arbejdstiden skal tage højde for eventuelle ekstraopgaver for de tillidsvalgte.

KLF-formand Lars Sten Sørensen ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at lave en fælles aftale for samtlige tillidsfolk på skolerne.

"Det er ærgerligt, at vi ikke kunne sende et klart signal til de tillidsvalgte, der har løftet en helt særlig opgave i en svær tid. Især fordi det har været helt afgørende for forvaltningen og skoleledelserne, at tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne var med i de mangeartede møder og drøftelser for at lande gode løsninger ude på skolerne", lød det ifølge klfnet.dk fra Lars Sten Sørensen.

Han hilser det dog velkomment, at forvaltningen nu har skrevet ud til skolerne og gjort opmærksom på, at de skal huske på den ekstra tid, som mange tillidsvalgte har brugt, når de opgør arbejdstiden.

Læs mere

KLF:  Ingen ekstra kompensation til tillidsvalgte i København

Powered by Labrador CMS