Her er ministeriets nye vejledning til undervisning på tværs af stamklasser

Skolerne kan enten gennemføre valgfagsundervisningen i stamklasserne, udskyde valgfagsundervisningen til senere på skoleåret eller i visse tilfælde gennemføre undervisningen på tværs af stamklasser, lyder det i en helt ny vejledning fra ministeriet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Undervisningen i valgfag kan efter anbefalingen i visse tilfælde gennemføres på tværs af stamklasser med ekstra opmærksomhed på smitteforebyggende tiltag".

Sådan står der i en ny vejledning fra Børne- og Undervisningsministeriet. 

Vejledningen peger på muligheden for at udskyde valgfag eller gennemføre valgfag i stamklasser. Men er det ikke foreneligt med undervisningen kan valgfag på tværs af stamklasser gennemføres, lyder det.

"I de tilfælde, hvor det er uforeneligt med undervisningen i valgfag at undervise i stamklasser, og hvor de ovennævnte muligheder i praksis ikke vil kunne benyttes, vil det ikke være i strid med anbefalingen at tilrettelægge den på tværs af klasser", fremgår det af den nye vejledning.

Den nye vejledning kommer efter, at både lærere og skoleledere har udtrykt frustration og forvirring over, at undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et pressemøde tirsdag sagde, at man ikke ville kunne undervise på tværs af stamklasser i valgfag.

Flere skoler havde på det tidspunkt planlagt med, at de praktisk-musiske valgfag i 7. og 8. klasse blev gennemført på tværs af stamklasser med begrundelsen, at det er den eneste måde, det er foreneligt med undervisningen at gøre det på.

Læs mere

Vejledning om muligheder for tilrettelæggelse afundervisning i valgfag i grundskolen i forbindelse med anbefalingom undervisning i stamklasser i den aktuelle smittesituation medCOVID-19

Powered by Labrador CMS