Sådan så stemmeprocenten ud i går, mandag. Se på kortet herunder, hvor mange flere orange kommuner, der kommet med.

OK15: På 66 arbejdspladser har alle nu stemt

Stemmeprocenten i DLF's urafstemning er nu oppe på 37. Men ud af 2.095 arbejdspladser, er der fortsat 250, hvor ingen har stemt. I den anden ende af skalaen har 66 arbejdspladser en stemmeprocent på 100. På Solbakkeskolen i Jægerspris havde tillidsrepræsentanten disket op med chips og sodavand for at få kollegerne til tasterne. Se hvordan stemmeprocenten er i din kommune.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En af de skoler, der har stemmeprocent på 100, er Solbakkeskolen i Jægerspris Kommune. Her har alle 21 lærere afgivet deres ja eller nej til overenskomstresultatet. Da afstemningen åbnede i torsdags, havde tillidsrepræsentanten Henrik Søndergaard Jensen inviteret lærerflokken til en halv times samling, der bød på chips, sodavand og urafstemning.

"Jeg synes, det er vigtigt, at alle tager stilling, så jeg syntes, det var en god ide at samle lærerne og lige vise, hvor og hvordan man stemmer," siger Henrik Søndergaard Jensen. Han håber, at der over hele landet bliver sendt så mange stemmer af sted som muligt. 

I den anden ende af skalaen ligger Bakkeskolen i Gladsaxe Kommune. Der er 21 stemmeberettigede lærere på skolen, men ingen af dem har stemt. Tillidsrepræsentanten Signe Jacobe Nielsen Haagensen regner dog med, at lærerne vil få stemt, inden afstemningen lukker på mandag klokken 16.

"Der er ikke blevet stemt, fordi folk ikke har nået det endnu. Der er generalforsamling i Gladsaxe Lærerforening i morgen, så nogle lærere afventer måske også, hvad der bliver talt om der," siger hun. 

Se din egen kommunes stemmeprocent

Stemmeprocenten i de forskellige dele af landet svinger i dag, tirsdag, fra 24,6 procent i Odsherred til 58,4 procent i Assens. I forhold til gårsdagens kort, som ses i toppen af artiklen, hvor langt de fleste kredse lå med en stemmeprocent i 30'erne, er størsteparten af kredsene nu kommet op i 40'erne. Og i fire kredse har over halvdelen af medlemmerne nu stemt - Vejle Lærerkreds (50%), Midtvensyssels Lærerkreds (50,2%), Lejre Lærerforening (57,5%), og Vestfyns Lærerkreds (58,4%).