Jacob Mark fra SF beder ministeren redegør for, hvordan regeringen vil sikre, at de planlagt besparelser ikke går ud over undervisningen.

Ministeren skal forholde sig til besparelser i udsatte kommuner

Undervisningsministeren skal nu svare på, hvordan skolerne i små og udsatte kommuner kan klare sig, efter at tilskuddet fra folkeskolereformen forsvinder. Det er Jacob Mark fra SF, der har kaldt Ellen Trane Nørby i samråd.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Bare på min skole skal jeg spare to millioner. Det svarer til fire lærer- eller pædagogstillinger. Og der er ikke noget flæsk, vi kan skære i. Så det er kun på lønninger, vi kan spare beløb i den størrelsesorden". Sådan sagde formanden for de Vestfynske Skoleledere, Per Helding Madsen til Politiken 7. september, hvor dagbladet fortalte, hvordan skoler i små og udsatte kommuner allerede er voldsomt pressede og får meget svært ved at klare sig uden det tilskud, som de hidtil har fået efter folkeskolereformen. 

De ekstra midler til folkeskolereformen forsvinder

Artiklen har fået SF's uddannelsesordfører Jacob Mark til at kalde undervisningsministeren i samråd 8. november, hvor han beder hende forholde sig til citatet fra skolelederformanden. 

Han beder ligeledes Elllen Trane Nørby forholde sig til Per Helding Madsens svar på, om man ikke bare kan få lærerne til at undervise mere:

"Det gør lærerne den-onde-fløjteme allerede. Vi har planlagt vores skoleår, så lærerne underviser 27 lektioner om ugen. Det er et højt tal, for timerne skal også forberedes, og lærerne skal desuden føre tilsyn med skolen og fungere som gårdvagter".

Uddannelsesordføreren vil gerne vide, hvordan regeringen vil sikre, at de planlagte besparelser på skolerne ikke går ud over undervisningen i landets mest udsatte kommuner.