Anmeldelser

Naturfag
0   7

Hvor skal vi hen med naturfagene?

Der er fondspenge i naturfagsundervisning - og det er ikke konsekvenser. Ny antologi ser kritisk på naturfagenes fremtid, i en tid hvor mange har en mening om den.

Fysik/kemi Biologi Natur/teknologi Geografi

Skønlitteratur
0   13

En som mig er ensom …

Rørende bog om mobning, venskab, at sige fra og finde sig selv.

Dansk

Spil
0   48

Gamification er mere end Kahoot

Med "Sæt skolen i spil" får man en indføring i kvalificeret anvendelse af spil og gamification i en undervisningskontekst, som bygger på fælles målsætninger, dialog i klassen - og naturligvis på at have det sjovt med spil.

It Læremidler Pædagogik Didaktik Dansk Matematik Trivsel Børneliv Undervisning Skolen i samfundet

Skønlitteratur
0   11

Månen fortæller en perlerække af historier

Selveste H.C. Andersen er ophavsmanden til historierne i ”Billedbog uden billeder”, og fantastiske Lilian Brøgger har leveret det ene vidunderlige værk efter det andet, så nu passer det ikke, at historierne er uden billeder. Imidlertid er H.C. Andersens tekst så billedrig, at man godt forstår titlen.

Dansk

Pædagogik
0   22

Verden ifølge Arendt: Frihed er politisk, modig handlen i uforudsigelighed

Politologen, filosoffen og debattøren Hannah Arendts skoletanker kan nok få det til at gibbe i moderne skolefolk. De skal ses i sammenhæng med hele hendes syn på frihed og politisk handlen og på menneskets evne til at tænke på ny, der blandt andet bunder i erfaringer fra hendes livshistorie.

Dannelse Skolen i samfundet Didaktik Undervisning

Skønlitteratur
0   20

Generthed som ekstremsport

At være genert/indadvendt/introvert kan blive et alvorligt handicap, som kan få stor indflydelse på et ungt menneskes tilværelse. Bogen her fortæller med både empati og humor om en overset gruppe unge.

Dansk

Ledelse
0   20

Genstart fællesskabet

Bogen er gennemgående interessant, kort og letlæst læsning. Havde den været lidt længere og dermed lidt grundigere teoretisk som praktisk, havde den været helt perfekt.

Teamsamarbejde Arbejdsliv Lærerliv

Idræt
0   19

Kvalitet og læring i idrætsundervisningen

En bog, som løfter niveauet for både eleverne og undervisningen i idrætsfaget i skolen. Høj faglig kvalitet, der anbefales varmt.

Skønlitteratur
0   27

Vikingetrilogien kommer vellykket i havn

Forfatteren har skruet historien om vikingedrengen Hjalte så godt sammen, at det er blevet en rigtig bladvender.

Historie Dansk

Trivsel
0   19

En drilleblære, der bliver en problemblære

"Mig og min blærerøvsblære" er bøger for skolebegyndere, der har svært ved at styre deres urinblære, og som derfor tisser i bukserne. Socialrealistiske børnebøger, der forsøger ikke at pege fingre ad problemadfærd, men som sætter fingeren på et samfund, hvor der stilles mange krav til vores små skolebørn.

Børneliv Skolen i samfundet

Pædagogik
0   16

Supergod introdution til en profession

Denne anmeldelse er skrevet på en stor glæde over, at der findes sådanne klare, kontante, fagligt funderede bøger om pædagogik, der formidles på læseværdig vis.

Pædagoger i skolen Børnehaveklasse Undervisning Indskoling

Dannelse
0   23

Sidste chance - hvis vi er heldige …

Hvis der fandtes en pris for Årets Dystopiske Fagbog, var "Sidste chance" sikret en podieplads. Ganske vist er bogen ved selve sin eksistens et tegn på, at dannelse findes på tænkningens landkort, men dannelsestabet er bogens røde tråd.

Pædagogik Skolen i samfundet Undervisning

Læsning
0   18

Nye læsetoner

"Læselyst i skole og SFO" plæderer for mere plads til læselyst, oplevelser og en sund læsekultur i skolen, i skolefritidsordningen og derhjemme.

Sfo PLC-skolebibliotekar Dansk Skolen i samfundet Undervisning

Inklusion
1   33

Et bud på, hvordan inklusionen kan lykkes

Micki Sonne Kaa Sunesen har med sin nyeste bog skrevet et betydningsfuldt bidrag til det pædagogiske og undervisningsrettede udviklingsarbejde på vejen til at lykkes med inklusion i den danske folkeskole.

Teamsamarbejde Evaluering Skoleledelse Undervisning Lærerliv Ledelse Arbejdsliv

Musik
0   10

Korsang er nu også for overgangsstemmer

At man ikke har styr på stemmen, skal ikke være en undskyldning for ikke at deltage i korsangen, mener forfatteren til dette hæfte.

Matematik
0   24

Omsider kom-petencerne på dagsordenen for alvor

Et fremragende materiale til arbejdet med de matematiske kompetencer har nu set dagens lys. Måske er det endda den første fremstilling, der faktisk når helt i dybden på dette vigtige felt.

Undersøgende arbejde Pædagogik Undervisning

Madkundskab
0   16

Konkret om klimabelastende kost

Fødevarer er en integreret del af vores hverdag. Udskolingseleverne i faget madkundskab kan få ny viden, nye handlekompetencer og en bredere forståelse for klimaproblematikkerne.

Bæredygtighed Biologi Geografi Matematik Samfundsfag Skolen i samfundet

Engelsk
0   19

På vej mod verden

Nyt engelsksystem vil gøre engelsk til klasserumssprog og elever til verdensborgere. Lyder det ambitiøst? Det er det også, og hurra for det.

Dannelse
0   36

Dialogiske didaktiske design i praksis

Steen Beck har skrevet en rigtig god og brugbar bog til udskolingslærere om, hvordan man kan arbejde med dialogisk undervisning gennem didaktiske design. De dialogiske design kan også være en inspiration for undervisere på professionsuddannelserne.

Historie Dansk Matematik Samfundsfag Geografi Skolen i samfundet

Musik
0   10

Bog til det indre legebarn

Formen er ikke lige i øjet, men der er gode ting at hente i "Skab dig". Start eventuelt med at læse slutningen.