Anmeldelser

Matematik mellemtrin
1   7

Død over "røv til sæde-matematik"

Udeskole styrker elevernes læring og trivsel, viser forskningen. Men mange skoler hæmmes af deres begrænsede faciliteter, og af at det er resursekrævende at tage eleverne med på tur ud i naturområder for at holde udeskole.

Matematik indskoling Motion/bevægelse Matematik Børneliv Skolen i samfundet

Undervisning
6   15

Revolutionernes tid er måske forbi

Professor Per Fibæk Laursen giver et vidende og på alle måder velskrevet indblik i pædagogikkens og didaktikkens historie. Et indblik, der leder frem til i dag, hvor vi står helt uden revolutionære tendenser i skoleverdenen.

Historie Skolen i samfundet It

Dansk indskoling
0   12

Tro kan flytte bjerge

… og talemåder sætter gang i tankerne. ”Katten om den varme grød” er en bog om ordsprog, som lader eleverne få færten af den dobbeltbetydning, der ligger i ordene.

Skønlitteratur Dansk

Letlæsning
0   16

Tre gode bøger til indskolingen

Serien "Alberts Univers" består indtil videre af tre bøger om Albert, som går i 2. klasse, og hans opfinderfar, som har en kreativ tilgang til børneopdragelse. Bøgerne er beregnet til makkerlæsning.

Læsning Dansk

Skønlitteratur
0   15

Noget helt fantastisk!

Roman om at være sammen, om at glide fra hinanden og om det ikke helt uvæsentlige: at finde frem til sit eget ståsted i tilværelsen.

Dansk

Dansk
0   21

Kan man gribe en oplevelse?

"Grib litteraturen" vil blidt skubbe litteraturpædagogikken i retning af mindre analyse og mere oplevelse. Det lykkes uden at være en revolution.

Skønlitteratur Cooperative learning Dannelse Pædagogik Skolen i samfundet Undervisning

Letlæsning
0   15

God litteratur får ikke corona

Der er fart på i skrivehyblerne. Det er kun et halvt år siden, corona ramte, og samfundet lukkede om ørene på os. Og dog er bøger om corona allerede på hylderne, og det er ikke nødvendigvis så skidt endda.

Skønlitteratur Corona Læsning Arbejdsliv Dansk

Trivsel
3   50

Drop den hårde tone - sådan kan det gøres

Tankevækkende bog, der handler om meget mere end ”skældud”. Den handler i højere grad om at være rolig, hjælpsom og nysgerrig. Venlighed avler venlighed.

Børneliv Skole-hjem-samarbejde AKT Pædagogik Undervisningsmiljø Fysisk arbejdsmiljø Skolen i samfundet Undervisning Arbejdsliv

Kristendomskundskab
0   7

Når præsten og læreren finder samme takt

Otte undervisningsforløb fra to forskellige sammenhænge sætter fokus på, hvad det egentlig er, vi gør, når vi underviser i religion. Det er den sideordnede og ligeværdige tilgang til tværprofessionelt samarbejde, der gør bogen unik.

Didaktik Undervisning

Musik
0   45

Af musiklærere til musiklærere

Ny musikportal giver masser af emner og aktiviteter at vælge imellem, både på mellemtrinnet og til valgfag i 7. og 8. klasse.

Ledelse
0   37

Sådan bliver du bedre til at være en pissedårlig leder

Med de bedste intentioner sætter veloplagt lille bog befriende fokus på det negative og det ledelsesmæssige tabu: den dårlige ledelse.

Skoleledelse

Pædagogik
0   54

Fri af ministeriet

Det er ikke holdbart, at voksne kaster ansvaret for børns udvikling over på børnene selv, er det begrundede grundsyn i "Selvbyggerbørn". Men forfatteren kunne nok have beskæftiget sig lidt mere med vilkårene for, at folkeskolen fik muligheder for at agere ansvarligt.

Skolen i samfundet Børneliv Skolepolitik Dannelse Målstyring Undervisning

Kreativitet
0   35

Et spændende bud på fremtidens folkeskole

Har kreativiteten for trange kår i nutidens skole? Og hvad skal medtænkes i udviklingen af en kreativ uddannelseskultur? De spændende bud i denne bog gives af en praktiker med meget på hjerte og en stor erfaringsrygsæk.

Pædagogik Didaktik Undervisningsmiljø Læreruddannelsen Musik Billedkunst Idræt Undervisning Fysisk arbejdsmiljø Lærer- og efteruddannelse Arbejdsliv

Skønlitteratur
0   23

Elementært spændende historie

Mystik og kamp mod onde ånder danner rammen om en ny serie, der nok skal få mellemtrinnet til vende siderne.

Læsning Dansk

Uddannelsesvejledning
0   34

Ad snørklede stier mod arbejdslivet

Unge fortæller om de svære uddannelsesvalg i ”12 snørklede stier – Om unges vej mod arbejdslivet”. Det er for så vidt ganske interessant at høre de unges egne stemmer, men samlet set er bogen mere velment end velfungerende.

Skolen i samfundet

Pædagogik
0   38

Befriende og pisserelevant bog

Vores pædagogiske arbejde er et dilemma mellem fagprofessionalisme og følelser. Vi kan ikke danne relationer uden følelser, og vi kan ikke lade følelserne tage over.

Undervisning

Dansk indskoling
0   39

Ordet er også de yngste elevers

Man får god hjælp til at arbejde målrettet med danskfagets mundtlige tekster i 1.-2. klasse med dette velstrukturerede og inspirerende materiale.

Dansk

Skønlitteratur
0   42

Nænsom og fin ungdomsroman

Stella – vel 16-17 år – er en populær og selvsikker pige, lige indtil den dag hun opdager, at hun er forelsket i veninden Sigrid, så bliver der uro i både hendes krop og sind.

Dansk

Pædagogik
0   49

Selvbestemmelse eller lydighed?

I det pædagogiske arbejde har man altid et valg, hvor man enten kan forsøge at støtte til autonomi eller tvinge til at blive adlydt. Dette normative valg er grundkernen i den pædagogiske etik.

Undervisning

Dansk overbygning
0   41

Når grimheden bliver til poesi

To af tidens hotteste unge digtere spiller godt med og mod hinanden i en ny lærebog om lyrik. Der er plads til både det helt private og tidens store temaer.

Dansk