Ekspertgruppe skal se på mulighed for AI-snyd ved prøver

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye vil have undersøgt, hvordan hjælpemidler som ChatGPT påvirker muligheden for snyd ved prøverne på landets skoler.

Publiceret

”Kunstig intelligens er allevegne i vores samfund, og chatbots er kommet for at blive – også i uddannelsessystemet. Men vi skal undgå, at de bruges som snyd til eksamen. Det er en diskussion, der kører i mange af verdens lande, for det er ny teknologi, vi som samfund skal lære at forholde os til. Derfor forstår jeg godt, at der også er mange i Danmark, der efterspørger retningslinjer for anvendelsen af de nye digitale værktøjer som ChatGPT. Jeg har bedt en gruppe eksperter om at rådgive regeringen og komme med nogle anbefalinger på det her område", fortæller børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye i en nyhed på ministeriets hjemmeside.

I gruppen skal sidde en erfaren underviser fra ungdomsuddannelserne, fra voksenuddannelserne og fra folkeskolen. Tidligere formand for Danske Gymnasier og tidligere rektor på Gefion Gymnasium Birgitte Vedersø er udpeget som formand. I løbet af det næste år skal gruppen udarbejde grundlaget for nye anbefalinger. Mattias Tesfaye har tidligere givet udtryk for, at han ikke ønsker 'rigide retningslinjer'.