Robot hand using laptop and man hand writing. kunstig intelligens chatbot chatgpt
”Der vil komme nogle anbefalinger, både til hvordan man kan bruge den her kunstige intelligens", siger Mattias Tesfaye.

Tesfaye afviser "rigide retningslinjer" mod chatbots: Men vi har anbefalinger på vej

Der er ikke udsigt til et forbud mod, at eleverne benytter de nye avancerede chatrobots i forbindelse med undervisningen, lyder det fra undervisningsministeren. I stedet er ministeriet på vej med anbefalinger til skolerne.

Publiceret

Det er forbudt at bruge de nye avancerede chatbots som eksempelvis ChatGPT i forbindelse med eksamener.

Men der er ingen faste regler for, om og hvordan eleverne må de nye muligheder i hverdagen.

Det har blandt andet fået formand for folkeskolesektionen i Dansklærerforeningen Ida Geertz-Jensen til at efterlyse klare regler fra Undervisningsministeriet.

Overfor DR afviser børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) at indføre "rigide retningslinjer" for, hvordan skolerne skal håndtere chatbots.

Han oplyser i stedet, at ministeriet er i gang med at lave anbefalinger til skolerne.

”Der vil komme nogle anbefalinger, både til hvordan man kan bruge den her kunstige intelligens, og hvordan man ikke skal bruge det i undervisningen og i eksamenssituationen”, siger han.

Ifølge ministeren bliver et af formålene med anbefalingerne at bidrage til, at afgangsprøverne bliver tilrettelagt rigtigt, så det bliver testet, at eleverne reelt har forstået undervisningen og ikke bare er blevet gode til at bruge en chatrobot.

”Men det skal også være på en måde, hvor vi anerkender, at internettet er kommet for at blive”, siger Mattias Tesfaye til DR.