Camilla Wang, 53, rektor for professionshøjskolen Absalon, er ny formand for Danske Professionshøjskoler.

Absalon-rektor ny i spidsen for Danske Professionshøjskoler

Camilla Wang afløser Stefan Hermann som formand for Danske Professionshøjskolers rektorkollegium

Publiceret Senest opdateret

Danske Professionshøjskoler får i dag ny forkvinde, når Camilla Wang, 53, afløser Stefan Hermann, som har stået i spidsen for professionshøjskolerne siden 2017.

Camilla Wang er rektor for professionshøjskolen Absalon på Sjælland, der bl.a. omfatter læreruddannelserne i Roskilde og Vordingborg.

Professionshøjskolerne er sammen med politikerne på Christiansborg, i regionerne og landets kommuner optaget af at få vendt de senere års dalende interesse for at søge ind på de såkaldte velfærdsuddannelser til fx pædagog, lærer og sygeplejerske:

"Det er en kæmpe udfordring, vi skal have løst. Men jeg tror på, at vores uddannelser har et langt større potentiale blandt de unge. Jeg oplever, at mange unge rigtig gerne vil uddanne sig i fag, hvor de både skal tilegne sig et stærkt teoretisk fundament, og samtidig formå at træde i karakter som menneske og bruge deres viden til faktisk at gøre en forskel for andre", siger Camilla Wang i en pressemeddelelse.

Hun sad selv i den gruppe, som står bag sidste års anbefalinger til en ny læreruddannelse, som Christiansborg-politikerne forventes at gå i gang med at forhandle om i denne måned.