Afgangsprøver

Radikale Venstres Mattias Aagger og SF*s Katrine Vinther Nielsen mener, at der er brug for at skabe mere ro om elevernes afslutning på folkeskolen.

Partier i Aarhus foreslår corona-ordning indført som fast mulighed ved afgangsprøver

Publiceret

SF og Radikale Venstre i Aarhus Kommune foreslår, at eleverne skal have muligheden for at ophøje deres seneste standpunktskarakter til prøvekarakter, hvis den var højere end prøvekarakteren.

Det var midlertidigt en mulighed i årene, hvor skolerne var præget af coronanedlukninger. Men det bør være en generel mulighed, mener de to partier. 

For muligheden ifølge de to partier eleverne mere ro i maven og en bedre afslutning på folkeskolen.

”Folkeskolen har i alt for mange år været overreguleret. Det er på tide, at vi erstatter kontrol med tillid og sætter børn, lærere og skoler fri”, siger Mattias Agger fra Radikale Venstre i en skriftlig kommentar. 

Konkret går forslaget ud på, at man i Aarhus skal ansøge Børne- og Undervisningsministeriet om lov til at iværksætte et forsøg.

De to partier foreslår også, at elever på reduceret skema skal have mulighed for at afslutte hele 9. klasses afgangsprøve over flere år.

”I SF ønsker vi, at det er muligt at afprøve hvordan en fordeling af folkeskolens afgangsprøve over flere år vil give en anderledes og mere rolig afslutning på folkeskolen”, siger Katrine Vinther Nielsen fra SF.