17 modelkommuner skal sikre unges uddannelse

KL og Undervisningsministeriet udnævner nu 17 'modelkommuner', som skal vise vejen til, hvordan alle kræfter i kommunen bliver kombineret, så alle unge får en uddannelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvis man i dag skal deltage i samfundet på lige fod med alle andre, skal man have en uddannelse. Jeg er glad for, at KL og regeringen nu gør en fælles indsats for at hjælpe kommunerne med at nå dette mål. Og jeg er glad for, at det er projektkommunerne selv, der sammen med de lokale uddannelsesinstitutioner får mulighed for at vise, hvordan denne opgave kan løses", siger formand for KL Erik Fabrin.

De 17 kommuner skal vedtage en handlingsplan for arbejdet, der organiserer opgaven på tværs af de områder, som typisk er i kontakt med gruppen af unge uden uddannelse - Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), de lokale folkeskoler, jobcentret, integrations-, social- og familieforvaltningen.

De deltagende kommuner er Billund, Bornholm, Brøndby, Frederikshavn, Herlev, Herning, Holstebro, Horsens, København, Næstved, Odense, Skive, Vordingborg, Aabenraa, Aalborg, Århus, Esbjerg.

Powered by Labrador CMS