Livet i klassen

Børns angst

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- en bog til forældre

Af Lars Koberg Christiansen og Aase Hill-Madsen

208 sider, 249,95 kroner

Høst & Søn

En rigtig god brugsbog til forældre og andre børneinteresserede.

Bogen beskæftiger sig med angst på mange leder fra spædbarnets adskillelsesangst til den alvorlige, traumatiske og udviklingshæmmende angst.

Forfatterne skriver ud fra deres psykologpraksis og ud fra livserfaringer med egne børn og børnebørn. Flere steder trækkes linjer fra 50'ernes opdragelsesmønstre til nutidens fortravlede forældrevilkår, og der anføres mange hverdagseksempler, hvilket er med til at give bogen en lettilgængelig form.

Angsten ses med børnenes øjne og fra forældrenes synsvinkel, og vi kommer vidt omkring, idet både den digitale udvikling, medieverdenen og angsten for terrorisme er behandlet.

Samtidig gives nogle konkrete retningslinjer til samtaler med børn om de svære emner.

Bogens ærinde er at hjælpe forældre af med deres opdragelsesmæssige usikkerhed, som kan påvirke børns angst, og hjælpe forældrene til bedre at forstå børnenes signaler.

En engageret og velskrevet bog, som med solidt fodfæste i de psykologiske termer formår at levendegøre og aktualisere et væsentligt emne.

Gitte Ullstad