Indvandrere, Tosprogede, Samfundsfag

Bibi er grønlænder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eljmi er roma

Arian er afghaner

Wajd er iraker

Af Peter Bejder og Kim Boye Holt

Serie: Verdener mødes

Hver bog 48 sider, 140 kroner

Forlaget Manana

www.manana.dk

Fire nye bøger i den serie om etniske minoriteter, som nu omfatter 12 forskellige. De er ens opbygget, vi følger en stor dreng eller pige fra en indvandrer- eller flygtningefamilie. De bor i socialt boligbyggeri, går i folkeskole, har venner fra forskelllige etniske grupper, går i indkøbscentret med vennerne, går i klub eller ser tv hos veninder og spiser hjemlandets vemodige retter lavet af deres evigt madlavende mor.

I faktabokse strøet omkring i teksten får vi lidt at vide om de forskellige kulturelle baggrunde, de har. Heri adskiller de sig fra danske klassekammeraters baggrund. Ellers ligner de godt nok hinanden på det kedsommeligste med de samme småborgerlige drømme, som de fleste danske unge har.

At disse unge skulle udgøre en trussel mod dansk hygge, skal man godt nok hedde Krarup eller Langballe for at mene, men det er jo en diskussion værd, hvis en 8.-9.-klasse læser hele bogsættet og diskuterer de unges fremtidsplaner sammenholdt med deres egne.

Annette Westrup