Billedbøger

Æsops fabler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Genfortalt af Flemming Quist Møller

Illustreret af Birde Poulsen

78 sider, 199 kroner

Sesam

Æsops fabler kender de fleste af os, også børnene, mere til, end vi umiddelbart går rundt og tror. Fortællingerne er blevet kanoniseret af både gamle læsebøger, nutidige børnebøger og Disney & Co.

Her får de et fortællerpif af Flemming Quist Møller, der er en fabelagtig ræv til at berette ørevenligt. Derfor er bogen god at læse op - for alle børn i skolen.

Birde Poulsen er en af børnebogens bedste dyretegnere, og hendes illustrationer giver liv i øjet og smil om munden. Derfor er bogen god at kigge i.

Altså en fin billedbog, der let og elegant får to og et halvt tusind år gamle fortællinger til at lagre sig i ethvert barns nutidige sind.

Derved bliver der også mulighed for at finde Æsops fabelspor i børnenes moderne mediehistorier - en mulighed, der både består i at vise, hvad der ligger under, og består i at vise undere: 2.500 år og still alive.

Jens Raahauge