0   114

Herning Seminarium genåbnes ikke

Undervisningsministeren siger nej til et seminarium i Herning, fortalte Herning Folkeblad i lørdags.

Ideen om at genåbne byens seminarium kom fra de socialdemokratiske borgmesterkandidater i Ikast og Herning, og det radikale amtsrådsmedlem Klaus Meiner Nielsen greb tanken og skrev til undervisningsministeren.

Artiklen fortsætter under banneret

Fredag fik han et negativt svar fra sin partifælle. Margrethe Vestager fremhæver, at det kræver mindst 175 studerende på en årgang at oprette en uddannelse med et tilstrækkeligt bredt udbud af liniefag, og hverken i Skive eller Nørre Nissum kan seminarierne honorere det krav. Hun slår desuden fast, 'at det ikke er vejen frem at oprette flere, små, monofaglige institutioner'.

I Nørre Nissum er rektor Henrik Sommer enig med ministeren. Han vil gerne fortsætte det tilbud, seminariet i fire år har givet studerende fra Herning. En linie, hvor en del af undervisningen foregår via Internettet.

'Der ligger et potentiale i de 'ikke flytbare', der gerne vil have en læreruddannelse, men er bundet geografisk af børn og ægtefælle', siger han til avisen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet