Herning Seminarium genåbnes ikke

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeren siger nej til et seminarium i Herning, fortalte Herning Folkeblad i lørdags.

Ideen om at genåbne byens seminarium kom fra de socialdemokratiske borgmesterkandidater i Ikast og Herning, og det radikale amtsrådsmedlem Klaus Meiner Nielsen greb tanken og skrev til undervisningsministeren.

Fredag fik han et negativt svar fra sin partifælle. Margrethe Vestager fremhæver, at det kræver mindst 175 studerende på en årgang at oprette en uddannelse med et tilstrækkeligt bredt udbud af liniefag, og hverken i Skive eller Nørre Nissum kan seminarierne honorere det krav. Hun slår desuden fast, 'at det ikke er vejen frem at oprette flere, små, monofaglige institutioner'.

I Nørre Nissum er rektor Henrik Sommer enig med ministeren. Han vil gerne fortsætte det tilbud, seminariet i fire år har givet studerende fra Herning. En linie, hvor en del af undervisningen foregår via Internettet.

'Der ligger et potentiale i de 'ikke flytbare', der gerne vil have en læreruddannelse, men er bundet geografisk af børn og ægtefælle', siger han til avisen.