Lærer- og efteruddannelse
0   12

Ny på lærerstudiet? Her er 5 gode råd til den gode studiestart

Starten på studielivet kan være overvældende. Få her fem tip til, hvordan du kommer bedst fra start med livet på læreruddannelsen.

Er du en af de flere end 2500 nye studerende, der i disse dage tager hul på et nyt kapitel i dit liv på en af landets læreruddannelser?

Måske er du allerede godt i gang, med de første par uger (forhåbentlig) veloverstået. Måske var i går din første dag sammen med dine mange nye studiekammerater.

Uanset hvad kan det være en overrumplende oplevelse at starte nyt studie med en masse nye ansigter, og en masse informationer man skal forholde sig til.

For starten handler ikke kun om at vælge sit første undervisningsfag, få et studiekort og finde ud af, hvilke bøger du skal købe. Der er også en masse andre ting, der er bestemmende for, om du får en god start på lærerstudiet.

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolen.dk/lærerstuderende har bedt forperson for Lærerstuderendes Landskreds (LL) Rasmus Holme om at komme med sine fem bedste råd til en god studiestart.

1. Studiestart er lig med sociale introforløb arrangeret af ældre studerende på studiet. Prioritér dem. Her vil du danne nye venskaber og få unik viden fra dedikerede introvejledere/tutorer, som drømmer om at give dig den bedste start på studietiden

2. Bliv aktiv i studiemiljøet og meld dig ind i en forening. Hvad end det er idræt, fredagsbaren, teater, musik eller politik. Bland dig og bidrag både til din egen og dine medstuderendes studietid.

3. Køb dine studiebøger brugt på denne facebookgruppe "Bøger til lærerstuderende - køb, salg og bytte". Der er dejligt mange penge at spare.

4. Vær nysgerrig på læringens verden. Vær åben for de faglige diskussioner og sug til dig fra de dygtige undervisere, du vil møde.

5. Sidst, men ikke mindst: Meld dig ind i Lærerstuderendes Landskreds (LL) - din studiefagforening. Vi tager dine problemer alvorligt og repræsenterer dig både over for politikere, studieledere, undervisere eller din praktikskole. Du bliver en del af et fedt, socialt og fagligt fælleskab. Og så får du også rabatter på bl.a. studiebøger og forsikringer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
282 andre er allerede tilmeldt