Anmeldelse

Ads

Terrorism / Ads

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ads" og "Terrorism" er spændende tilføjelser til serien "Close-up", der er Gyldendals nye temaserie til 8.-10. klasse i engelsk. Materialet består af en temabog og en Teacher Resources-bog.

Fakta:

Titel: Terrorism

Forfatter: Cathrine Watson

ISBN: 9788702068467

Pris: 205 kroner

Sider: 64 sider

Serie: Close-up

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Titel: Ads

Forfatter: Conrad Kisch

ISBN: 9788702048735

Pris: 205 kroner

Sider: 64 sider

Serie: Close-up

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Den første bog "Ads" er en lækker og alsidig bog, der med det samme ansporer og sætter ideer i gang hos læreren til at arbejde med emnet reklamer. Billedsiden er inspirerende, og bogen indeholder både kendte og ukendte, nye og gamle reklamer. Teksterne har mange forskellige indgangsvinkler til emnet, og der forklares begreber som logoer og brands. Bogen rundes af med et grundigt afsnit om analyse og en arbejdsplan til, hvordan eleven kan arbejde selvstændigt med emnet.

Lærervejledningen indeholder en bred variation af opgaver, der blandt andet lægger op til ordforrådstræning, tekstforståelse, analyse og debat. Til slut gives der eksempler på prøvespørgsmål til eksamen. Det er en lærervejledning, der er værdifuld at have ved siden af.

"Terrorism" drager med det samme læseren, og øjnene springer hen over siderne til beskrivelserne af de terrorangreb, vi kun kender alt for godt. Emnet dækkes fra mange vinkler, og jeg synes, forfatteren er god til at forklare, hvilke kræfter der er i spil. Romanuddragene og billederne bogen igennem fortæller en historie om ofrene, så man kan relatere til de tragedier, der udspiller sig. "Terrorism" er et aktuelt materiale, der kryber ind under huden på læseren.

Lærervejledningen til "Terrorism" er også her et godt og vigtigt redskab for læreren, og som i "Ads" er der også et afsnit om, hvor man kan finde yderligere resurser.