Godt 8000 4.-klasse-elever skal på tur i Danmark

"Mini-dannelsesrejse" kalder Kulturministeriet den to-dages bustur rundt i Danmark, som regeringen tilbyder til landets 4.-klasser. 201 skoler har sagt ja tak til rundturen i kultur og natur.

Publiceret

15 ruter

Der er i alt 15 skræddersyede ture tilknyttet "Kend dit land",som skolerne kan vælge imellem, og turene byder på nogle af landetsbedste kultur- og naturtilbud for børn. I skoleåret 2019/2020kommer alle turene i spil, og det betyder, at skolebørnene kommerud i alle egne af landet.

"Kend dit land" fortsætter med årlige ansøgningsrunder frem til2022, og der er på finansloven 2019-2022 afsat i alt 72,9 millionerkroner til projektet.

kendditland.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kulturministeren: Bustur skal nedbryde fordomme 

"Børn skal kende det land, de bor i. Det er meget positivt, at så mange skoler og kommuner ønsker at sende deres elever ud i landet for at opleve dansk kultur, natur og historie. Det kan være med til at udvikle børnene og give dem nogle perspektiver, de ikke kan få i klasselokalet", siger undervisningsminister Merete Riisager, Liberal Alliance, i en pressemeddelelse, og hendes partifælle, Kulturminister Mette Bock er også begejstret:

"Det bedste, vi kan give vores børn, er en forståelse af, hvem de selv er - og hvad det er for et land, de bor i. Hvis man ved, hvilket stof man er gjort af, så er det nemmere at møde den store verden med åbenhed. Det har vores børn brug for".