Madkundskab
0   4

Madhistorie beskrevet i et taffel

Lærer Maria Grube har både dansk, madkundskab og historie. I en ny podcast fortæller hun om, hvordan hun arbejder tværfagligt med fagene i et forløb om historisk kogekunst.

Vikingetiden, renæssancen og barokken. Det er nogle af de tider, som er med i et forløb, som lærer Maria Grube har haft på Østervangskolen i Roskilde. Forløbet har løbet over tre uger. I begyndelsen lavede eleverne vikingemad, senere samlede de informationer om renæssancen og barokken.

"De har skulle lave en historisk borddækning efter de her to perioder. De har de selv skulle medbringe ting. De har haft spejle med og lysestager og været nede i natur/teknologi at hente knogler og skelethoveder", fortæller Maria Grube i en podcast, som Roskilde Kommune har lavet blandt andet for at medarbejdere på skoler og klubber kan dele erfaringer.

I podcasten fortæller Maria Grube, hvordan eleverne i grupper har dækket bordene, og nogle har lavet mad, og hvordan lektionerne er endt med, at eleverne har fotograferet bordene og delt billederne på sociale medier og sidenhen har de spist sammen.

Forløbet er den måde, som Maria Grube har valgt at arbejde med madhistorie.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er en del af madkundskabsfaget at arbejde med madhistorie og historisk madlavning. Det lærer dem at sætte mad ind i en kontekst, og det ikke bare er håndværk og mad vi spiser. De lærer at forholde sig til alle de kulturelle koder, der ligger i mad og de historiske lag, som der er i at tilberede og forberede et måltid. Den mad vi spiser afspejler samfundet ret klart", siger Maria Grube.

"Ved at lave maden og se hvilke tilberedningsmetoder man brugte og hvilke krydderier og råvarer, man brugte, og hvad man lagde vægt på smagsmæssigt og visuelt, så får de også et indtryk af, hvordan perioden var igennem maden", siger læreren.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
820 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.568 andre er allerede tilmeldt