Madkundskab
0   6

Madkundskabslæreren er vegetar

Maria Grube er lærer på Østervangsskolen i Roskilde. Hun har været vegetar, siden hun var seks år gammel. Og nu underviser hun også i madkundskab.

Fire gange om året. Det er omtrent, hvor tit eleverne i Maria Grubes madkundskabsklasser på Østervangsskolen i Roskilde kan regne med, at der er kød på menuen. Men årsagen er ikke, at hun er vegetar. Det er, at godt kød er dyrt.

"Pengene er ikke til det. Hvis man skal have kød af god kvalitet, så rækker pengene i madkundskab ikke langt", siger Maria Grube.

Det er andet år, hun underviser i madkundskab. Hun har fire klasser. Og hun er i gang med at tage faget som på læreruddannelsen ved siden af undervisningen. Egentlig ville hun gerne have haft faget, da hun begyndte på læreruddannelsen, men på introdagen var budskabet på uddannelsen, at man ikke kunne undervise i madkundskab, hvis man var vegetar.

Det er Maria Grube i fuld gang med at modbevise.

Artiklen fortsætter under banneret

"Da der var et hul i fagfordelingen , så spurgte jeg, om jeg måtte tage de klasser, selv om jeg er vegetar. Det synes min leder var en god idé. Han sagde,  at jeg nok kunne være lidt mere kreativ i faget", siger Maria Grube.

Udfordringer

Hun synes ikke, at det giver udfordringer i klassen, at hun ikke spiser kød.

"Men det giver selvfølgelig nogle udfordringer, at jeg ikke ved så meget om kød. Jeg er god til krydring og tilberedning af grøntsager, men jeg ved ikke så meget om, hvordan man tilbereder kød. Derfor tager jeg meget videoer i brug. Det er klart, at det håndværksmæssige udfordrer, og så betyder det, at jeg er vegetar, at jeg i nogle sammenhænge må udtale mig udelukkende på et teoretisk grundlag".

I klassen spørger eleverne nogle gange, om de ikke får kød, fordi læreren er vegetar.

"Men det er ikke derfor. Hvis jeg skal købe kød, skal det være noget andet, end det de får derhjemme. Og vi kan få så meget mere for pengene, hvis vi bruger dem på det plantebaserede køkken", siger hun.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
814 andre er allerede tilmeldt