Kommune finder ny begrundelse for at afskedige tillidsrepræsentant

Selvom Lærernes Centralorganisation og Kommunernes Landsforening er inde i sagen, fastholder Hillerød Kommune, at tillidsrepræsentant Rikke Marie Ernø, 10. klasseskolen i Hillerød, skal afskediges.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da de to organisationer holdt møde i fredags, ændrede den nordsjællandske skoleforvaltning begrundelsen for afskedigelsen, men tillidsrepræsentanten står fortsat til fyring.

I strid med elevers tarv

Kommunens nye begrundelse er, at Rikke Marie Ernø har deltaget i et møde med lærerne på skolen om den famøse studietur til Berlin, hvor to elever blev sendt hjem med tog midt om natten.

Rikke Marie Ernø og en anden lærer forsøgte på turen at overbevise ledelsen på 10. klasseskolen om, at hjemsendelsen burde foregå anderledes, og hun har siden i forbindelse med en tjenstlig samtale skriftligt redegjort for, hvorfor hun mente, at det var i strid med elevernes tarv at sende dem hjem midt om natten og med ventetid to gange undervejs. Det er dette forhold, der var den første og egentlige begrundelse for, at skoleforvaltningen ville indlede afskedigelsessagen.

Forfølgelse af TR'er

Den nye begrundelse kalder tillidsrepræsentanterne på Hillerøds folkeskoler for forfølgelse af tillidsrepræsentanten.

De har i weekenden sendt et brev til kommunen, hvor de opfordrer politikerne til at gribe ind.

I brevet står der:

"Det er vores vurdering, at forvaltningen helt unødigt har skabt en konflikt på 10. klasseskolen, at problemstillingen vedrørende hjemsendelsen af eleverne kunne og burde være løst mellem skoleledelsen og tillidsrepræsentanten, at forvaltningen forhindrer dette ved at iværksætte afsked af tillidsrepræsentanten, at den nye begrundelse er uden hold i virkeligheden og i strid med Hillerød Kommunes personalepolitik og værdigrundlag."